Снимка Фейсбук Стойчо Стойчев нагледно демонстрира наложилото се крайно вредно схващане,

...
Снимка Фейсбук Стойчо Стойчев нагледно демонстрира наложилото се крайно вредно схващане,
Коментари Харесай

Борис Бонев: Развит град е не този, в който бедните карат коли, а в който богатите използват градски транспорт

Снимка Фейсбук 

" Стойчо Стойчев образно показва наложилото се извънредно нездравословно разбиране, че притежаването на автомобил е знак на благосъстояние и триумф. Но всички знаем, че " развъртян град е друг, в който бедните карат коли, а в който богатите употребяват градски превоз "! - написа във Facebook столичният общински консултант Борис Бонев.

" Последните 15 години ръководство на ГЕРБ нанесе мъчно поправими вреди на напредването в града. Затова не се чудете, че ден след началото на образователната година, София още веднъж е изправена пред транспортен колапс. Сред главните аргументи за това са:

Изключително високо равнище на моторизация - над 700 автомобила на 1000 поданици или повече от двойно по отношение на равнищата през 2006 година
Неефективен и муден градски превоз, който губи пътници;
Липсваща или рискова велосипедна инфраструктура;
Разбити и недостъпни тротоари, които пречат, а не подтикват ходенето пешком.

Въпреки това, ръководството на Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova няма желание да промени до момента водената политика. Какво стана с плана за бул. Патриарх Евтимий - същият, който беше подсилен обществено от нея самата и който предвиждаше най-накрая и София да се снабди с бул., чието пространство е заслужено разпределено сред всички участници в придвижването? Стана едно огромно нищо - лятото мина без да се направи даже сантиметър усъвършенстване там. А какво стана с обещаните километри велоалеи? Отново кръгла 0 откъм резултати! Междувременно всички международни градове вършат великански крачки напред - Париж преизпълнява проектите си за велоалеи, Виена направи целия си център пешеходен, построяват се БУС ленти и се уголемява мрежата на градския превоз.

Навсякъде, само че не и в София! Днес стартира европейската седмица на подвижността, чието мото тази година е " Мобилност с нулеви излъчвания за всички "! Затова ви приканвам - изпратете по едно писъмце до кмета Фандъкова посредством контактния център (https://call.sofia.bg/) и я попитайте, по кое време ще се случи реорганизацията на бул. Патриарх Евтимий? Попитайте я, по кое време ще има повече велоалеи и БУС ленти? Попитайте я, дали в миналото ще стартира да се държи като кмет на европейска и съвременна столица или ще си остане със схващанията от средата на 20-ти век. " - сподели още той.
#СпасиСофия #ТоваНеЕМоятаСофия

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР